dilluns, 17 de maig del 2010

Nova confirmació de que l’Expansió de l’Univers Està Accelerada per una Força Desconeguda

Un grup d’astrònoms, dirigit per Tim Scharabback del observatori de Leiden, en els Països Baixos, ha realitzat un estudi intensiu de més de 446.000 galàxies observades per el Telescopi Espacial Hubble. Els resultats confirmen l’acceleració en l’expansió de l'Univers, una acceleració atribuïda a la misteriosa Energia Fosca.

A més a més de les dades del Hubble, els investigadors, entre quí figura Patrick Simon de la Universitat d’Edimburgo, van utilitzar dades de telescopis terrestres per assignar distàncies a 194.000 de les galàxies observades.



El número de galàxies incloses en aquest tipus d’anàlisis no té precedents, però el més important és la quantitat enorme d’informació que els astrònoms han arribat a obtenir a través de les estructures invisibles en l’univers.

En particular, els astrònoms van aconseguir “pesar” la distribució a gran escala de la matèria en l’espai a grans distàncies. Per fer-ho, es basen en el fet que aquesta informació es pot obtenir a partir de com apareix distorsionada la forma de les galàxies llunyanes per l’efecte de lent gravitacional dèbil.

Utilitzant algoritmes complexes, l’equip dirigit per Schrabback ha millorat el mètode estàndard i ha obtingut les mesures de la forma de les galàxies amb una precisió sense precedents.

Aquest estudi ofereix una confirmació independent de que l’expansió de l'Univers s’accelera per un misteriós component addicional, l’Energia Fosca.

Els científics necessiten saber com ha evolucionat la formació de les aglomeracions de matèria en l’historia de l'Univers, per determinar com aquestes acumulacions van ser afectades per la força gravitacional, que mante la matèria unida, i per l’energia fosca, que tendeix a dispersar-la al accelerar l’expansió de l'Univers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada