dimarts, 4 de maig del 2010

La personalitat pot influir sobre l' envelliment del cervell

Un equip de psicòlegs de la Universitat de Washington en San Luis ha descobert que la personalitat i el envelliment cerebral podrien està relacionats.
Estudiant les escanejades mitjançant Ressonància Magnètica per imatges de 79 voluntaris amb edats entre 44 i 88 anys, dels que també havien proporcionat dades demogràfiques i sobre la seva personalitat, els investigadors constaten que les persones amb un nivell alt de trets de neuroticisme tenien en les regions cerebrals frontal i temporal medial volums de matèria gris menors que els de les persones sense aquest problema i a més, a diferència de les primeres, eren “concienzudas” en diverses facetes.
“Aquest és un primer pas fins a l’objectiu de determinar com la personalitat podria afectar al envelliment del cervell”, explica la psicòloga Denise Head. “ Les nostres dades mostren clarament una associació entre la personalitat i el volum cerebral, particularment en regions cerebrals associades amb el processament emocional i social. Això es podria interpretar com que la personalitat pot influir en la velocitat d’envelliment cerebral”.

També els resultats poden està subjectes a una interpretació inversa, és a dir, que potser són realment els canvis cerebrals durant l’envelliment els que influeixen sobre la personalitat.

Head va posar a proba l’ hipòtesis de que les persones amb un alt nivell de neuroticisme mostrarien al envellir un menor volum cerebral que les persones molt “concienzudas”, així com els molt extravertits, tindrien un major volum cerebral. Els resultats de l’extraversió no varen ser clars, però les dades si validen les altres dos prediccions.
Un dels primers canvis que pateix una persona afectada per Alzheimer podria estar en la personalitat. És conegut que existeixen processos degeneratius en marxa abans del diagnòstic de l’Alzheimer. Els autors del nou estudi volen saber si certs canvis subtils de personalitat podrien ser específics del sorgiment d’un quadre clínic, i seria possible predir qui patirà la malaltia basant-se en canvis de la seva personalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada