Alejandro Jenkins, especialista en física teòrica per l’ Universitat Estatal de Florida, i Gilad Perez, teòric en l’ Institut Weizmann de Ciència a Israel, han arribat a una sorprenent conclusió sobre les lleis físiques que podrien existir en altres universos.
Les nostres vies aquí a la Terra, i tot el que veiem i coneixem del univers que ens rodeja, depenen d'un conjunt precís de condicions que fan possible que existim. Per exemple, si les forces fonamentals que donen forma a la matèria en el nostre univers estiguessin lleugerament alterades, o que el carboni, considerat un element fonamental per la vida que coneixem, no existís. Llavors, com és que existeix un equilibri tant perfecte?
La teoria de la "inflació còsmica", desenvolupada a la dècada dels 80 amb la finalitat de resoldre certs enigmes sobre l'estructura de l'univers, prediu que el nostre és només un entre els incomptables universos que sorgeixen del mateix buit primigeni. No tenim un mètode per veure aquests altres universos, encara que moltes altres prediccions de l’ inflació còsmica han sigut corroborades recentment per mesures astrofísiques.
Partint d’algunes de les idees actuals de la comunitat científica sobre la física d’altes energies, és plausible que aquests altres universos poguessin tenir cada un interaccions físiques diferents. Així que potser no hi ha cap misteri en que hàgim ocupat l’univers en el que les condicions son les adequades per fer possible la vida. Per pura estadística, entre moltíssims universos diferents, algun ha de ser apte per generar vida. Això és anàleg a com, de entre els molts planetes del nostre univers, ocupem el mon excepcional on les condicions són les adequades per l’evolució orgànica.
El objectiu dels dos teòrics, era adaptar els càlculs de les forces fonamentals amb l’objectiu de predir els efectes resultants en els possibles universos alternatius. Alguns d’aquests resultats són fàcils de predir. Per exemple, si no existís la força electromagnètica, no hi hauria àtoms ni enllaços químics. I sense gravetat, la matèria no s’hauria fusionat en planetes, estrelles i galàxies.
El més sorprenent dels resultats és que han descobert condicions que, encara que són molt diferents a les del nostre univers, si podrien permetre, al menys hipotèticament, l’existència de vida. L’aspecte que tindria aquesta vida ja és una altre història.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada